[Review] Art Amsterdam, Thursday May 12th @ RAI Amsterdam

May 17, 2011


Bayrol Jimenez @ Art Amsterdam 2011

Last week it was time for Art Amsterdam and Merijn Denkers (Incubate) was there for a review! You can find the review underneath here (in Dutch) and some more photo’s after the jump!

“Art Amsterdam vond dit jaar plaats van 11 t/m 15 mei. Op verschillende blogs is er al een hoop over te lezen en fotoverslagen te bekijken (zie de links onderaan). Twee maanden geleden zag ik al berichten langskomen waarin de dagen werden afgeteld. Een belangrijke jaarlijkse manifestatie binnen de Nederlandse kunstwereld. Dus ben ik vol verwachtingen naar de RAI gereisd om mezelf te laten onderdompelen in een goed overzicht van de hedendaagse kunst. De hedendaagse galeriekunst welteverstaan, want meer dan kunst als handelswaar was er niet te beleven.”

“Een beurs is een beurs waar handelaars komen om te kopen en te verkopen, dat is duidelijk, toch had ik er hogere verwachtingen van. De stands waren braaf behangen met werkjes van kunstenaars uit ‘de stal’. Schilderijtje hier, sculptuurtje daar, maar nergens een beetje lef in de presentatiewijze (op een enkele uitzondering na). Misschien is een kunstbeurs daar ook niet de ideale omgeving voor, want galeries willen natuurlijk vooral ‘dingen’ verkopen. Dingen die logistiek niet te moeilijk zijn. Handelbaar. Voor boven de bank van een enkeling die het wel kan betalen.”

“Maar waarom tonen er zo weinig galeriehouders het lef om hun galerie als experimentele presentatieruimte te gebruiken? Is het nu, in deze tijd van aankomende bezuinigingen, niet van belang dat vooral de galeries het voortouw nemen? Genoeg enthousiaste kunstenaars. Al is het maar voor een deel van de stand. Of is het risico simpelweg te groot?”

Klik door voor meer foto’s en links na de break:

Hieronder een telefoon-foto-verslag gemaakt van werken die mij opvielen. Hiervan een selectie:


Esther Tielemans, Galerie Akinci


Koen Deleare, Aschenbach & Hofland Galleries


Michael Wolf Real Fake Art, galerie Wouter van Leeuwen

Links:

Een nog veel beter en uitgebreider fotoverslag vind je op de blog van Lostpainters.

En verder:
Whatspace
Trendbeheer
Chmkoome
Welikeart
Metropolis M


Filed under Culture

CommentsRecent posts


[Incubated] How Naive Set and de Koning der Dieren took on the Cul de Sac

April 28, 2014

Incubated Naive Set

Incubated striked down in the Cul de Sac last Thursday. With Naive Set and de Koning der Dieren, the night was bound to balance between some humorous and edgy musical storytelling and breezy melodic indie pop music. We were curious to see what these very diverse acts had in store for us.    The evening […]

Keep reading >


More 'Other' articles